tiistai 15. lokakuuta 2013

Chilling, chilling, chilling!










Otsikko kertoo paljon.
Viimeiset kolme päivää täällä Phanganilla, Green peace bungaloweilla on kulunut lähinnä makoillessa, lueskellessa, korttia pelaillessa ja syödessä huippu hyvää safkaa Green peacen omassa ravintolassa, jossa ruoka on ihan kohtuuhintasta (Phat thai vegeillä 70BHT).

Alunperinhän suunnitelmissa oli, että olisimme täällä kaksi yötä, mutta koska rakastuimme paikkaan totaalisesti päätimme viettää täällä vielä yhden yön.
Eilen kävelimme kahteen otteeseen tämän paikan "keskustaan" matka edes takaisin oli n. 3,2km ja päivän paahtavassa helteessä sen käveleminen autotietä pitkin tuntui ikuisuudelta. Koska aamupala täällä tuntuu olevan päivän kallein sijoitus päätin lähteä säästölinjalle, mennä Katien ja Ollien mallin mukaan, ostaa sevenelevenistä suklaamuroja pienen paketin ja niimpä napsin niitä tänään aamuapalaksi, lompakko keventyi vaivaisella 11BHTlla.

Budjetti aamiainen, vettä ja suklaa
muroja 
Homemade prawn crackers, warm and yammy!












Jos olet reppureissaaja tai muuten vaan haet Phanganilta hiljaista, rentoa, vaatimatonta, halpaa majotusta, kannattaa vakavaan harkintaan ottaa Green peace Bungalows. Täällä mieli lepää katsellessa upeita maisemia sekä auringonlaskua. Paikkaa pitää perhe, kaikki ihmiset ovat aivan ihania ja joustavia. Täällä ei myöskään erikseen ole kokkeja tai muutakaan henkilökuntaa vaan perhe myös kokkaa niille vähäiselle asukkaille ketkä täällä majottuvat. Ekana päivänä ruoan tulon kestoa ihmettelimme, kun täällä on tottunut saamaan safkat aika nopeasti, mutta tajusimme, että täällä ei ole mitään ruokia esivalmisteltu vaan jokainen annos tehdään vasta tilauksestasi. Ja ruoka on aivan mielettömän hyvää! Ajattelimme aluksi kun tulimme, että vuokraamme skootterit, kiertelemme ympäri saarta ja käymme "keskustassa" syömässä, mutta koska ruoka (ja koko paikka on niin ihana) täällä on osottautunut niin hyväksi ja ihan ok hintaiseksi olemme syöneet täällä joka päivä.

Koska Katie ja Ollie ovat aivan mahtavaa ja hauskaa matkaseuraa matkustan nyt toistaiseksi heidän vanavedessään niin kauan kun nyt vaan ajan puitteissa on mahdollista, heillä kun ei ole sitä vastaan mitään ja olemme tulleet toimeen mitä mainioimmin. Yksin saan taas kuitenkin sitten matkustaa kyllästymiseen asti.

Tällä hetkellä jatkosuunnitelmamme on suunnata muutamaksi yöksi saaren luoteiseen/pohjoiseen osaan paikkaan jossa ois vähän enemmän menoa, näiden parin päivän jälkeen olisi ihan mukava nähdä vähän enemmän ihmisiä ja olla jotain aktiviteetti meininkiä. Katie varasi meille neljän hengen bungalowin Shirilea Backpackers resortista, mikä tekee lompakolleni hyvää koska ei tarvitse maksaa kahden hengen edestä. Jos meitä sattuisi olemaan neljä niin tietenkin se tulisi vieläkin halvemmaksi. Hinta kahdelle yölle on kuitenkin niin halpa jo nyt (tulee kustantamaan kultakin 266BHT/yö), että kolmeen pekkaan se ei paljoa lompakkoa kevennä. Sieltä on myös helpompi sitten aikanaan siirtyä Koh Taolle. Katie ja Ollie alunperin suunnittelivat viettävänsä saarilla vain muutamia päiviä, mutta päätyivätkin nyt viettämään Samui/Phangan/Tao akselilla koko loppu kuukauden, ja luulen, että jos ei tässä mitään ihmeitä tapahdu minäkin jään tänne loppuajaksi ja lähden varmaankin junalla aikanaan sitten Bangkokiin maksimissaan pariksi päiväksi josta sitten lentoni Balille lähtee. Mietin myös jos olisin muutamaksi päiväksi jossain vaiheessa vielä palannut Samuille kun jäi siellä käynti niin lyhyeksi ja sielä kuitenkin on nähtävää niin paljon, mutta pitää nyt mennä päivä kerrallalla ja katsoa mitä tekee mieli tehdä. Tässä kuitenkin on vaikka kuinka paljon vielä aikaa.

Nyt kuitenkin takaisin korttien peluuseen ja herkkuruoan pariin. Ehkä tänään vielä herkuttelen friteeratulla ananaksella ja kondensoidulla maidolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti