keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Don't even mention word bucket, ever again...



Nähtyjä haita: 2kpl 
Rupisia polvia: 2kpl 
Darra brekuja: 1kpl 
Tyhjäksi juotuja viinaämpäreitä: 2kpl/per naama= 6kpl yhteensä 
Hierontoja: 1kpl + jalkojen kunnostus
Rahaa käytetty viimeisen kolmen päivän aikana: aivan liikaa.... 


Viimeset kolme päivää ovat olleet jokseenkin hektisiä ja tapahtuman täyteisiä päiviä. Melkein kuukausi maailman valloituksesta on jo hujahtanut, aluksi kun tuntui, että aika kuluu todella hitaasta, kaksi viikkoa tuntuu kuukaudelta, tuntuu, että nytten kun aika täällä Thaimaassa on käymässä vähiin, aika tuntuu menevän vain nopeammin ja nopeammin.

Maanantaina tutkiskelimme ympäriinsä ja tutustuimme pikkuiseen kyläämme. Kävimme syömässä pikkuruisessa 995 Roasted Duck raflassa, jossa ankkaa tarjottiin mm. keitettynä tulisessa nuudelikeitossa tai tahmean kastikkeen ja nuudeleiden kanssa. Itse päädyin tuohon soppaan, joka osottautui yhdeksi ehdottomasti parhaista safkoista mitä on tullut täällä syötyä. Olimme jo aikaisemmin illalla suunnitelleet josko illalla menisimme parille oluelle johonkin rannan baareista. Niimpä päädyimme jo sunnuntai iltana pikaisen käynnin saaneeseen Lotus baariin. Täällä oli muutaman tunnin ajan illalla tarjous jossa jos ostat yhen drinkkiämpärin saat toisen kaupanpäälle. Kuten mikään ikinä, ei tämäkään jäänyt vain yhtiin, illan aikana päädyimme loppuenlopuksi juomaan kaikkiaan kuusi ämpärillistä, ja lopputuloshan sen jälkeen on jokseenkin arvattava, mutta hauskaa oli -siihen asti kun muistini ylettää.... Tutustuimme Katien kanssa mm. illalla levyjä soittaneeseen brittiin joka asuu täällä Taolla sekä hänen ystäväänsä. 
Darra breku



Aamulla jokseenkin tahmeina päätimme lähteä Katien kanssa rantaan nukkumaan, Ollien jäädessä nukkumaan huoneeseemme. Meidän tuurilla tietenkin rupesi satamaan aivan kaatamalla, joten päädyimme syömään brekua. Muutamat paistetut kanamunat, makkarat, paahtikset, pekoni ja hedelmät totisesti tekivät terää. Sateen tauottua pääsimme kuin pääsimmekin nukkumaan rantaan. Myöhemmin iltapäivällä päädyimme Katien kanssa hemmottelemaan itseämme spahan, Katie päätyi pedikyyriin, itse otin ihanan rentouttavan öljyhieronnan. Illemmalla päätimme lähteä käppäilemään ja päädyimmekin tähän trapetsi paikkaan jota olimme jo aikaisemmin katselleet ja himoinneet pääsevämme kokeilemaan. Meillä kävi hyvä tuuri, koska juuri samaan aikaan oli yksi tunti alkamassa. Niimpä yhden omistajista, erittäin mukavan brittinaisen meidät toivotettua tervetulleeksi päädyimmekin reiluksi tunniksi katselemaan kuinka trapetsi homma lähtee käyntiin. Paikalle sattui myös kaksi australialaista, jotka olivat tulleet moikkaamaan poikaansa Tobya joka täällä Taolla asuu ja toimii sukelluksen opettajana. Aikamme juteltua mukavan pariskunnan kanssa vapautui Toby trapetsilta ja juttelimme hänenkin kanssaan ja kyselimme vinkkejä viimeisiksi päiviksemme Taolla. Koko perhe oli aivan mahtava, ja Toby oli ulkonältään mielestäni täysin omaa stereotypiaani australialaisesta surffarista vastaava pitkine meren pörröttämineen vaaleine kiharoineen sekä leveän iloisen hymynsä kanssa. Mukanamme kasa vinkkejä Australian osuutta varten lähdimme auringon laskettua kävelemään takaisin hotellillemme. Illalla katselimme Spring Breakers leffaa mun läppäriltä ja se osottautuikin maailman naurettavimmaksi leffaksi jota on tullut koskaan kattottua. Ei totaalisesti päätä eikä häntää. 
Trapetsia!

Mulla on täällä ollessani jostain syystä vatsa aina aika ajoin kramppaillut joidenkin ruokailuiden jälkeen, kunnolla en vielä kertaakaan ole kipeä kuitenkaan onnekseni ollut. Olemme kuitenkin pohtinut mistä raaka-aineesta tämä voisi johtua ja päädyin tulokseen, että liha on raaka-aine joka aiheuttaa tätä kramppausta, joten olen päättänyt yrittää välttää lihaa mahdollisimman pitkälle ja pitäytyä tofu/vege/äyriäis ruokavaljossa ainakin toistaiseksi, jos kerta olo on ilman lihaa parempi. 

Veggie burger

Tänä aamuna päätin lähteä matkaan yksin. Joten, vuokrasin skootterin hotellilltamme, pakkasin snorkkelit, kirjan ja vesipullon reppuun ja hurautin liikenteeseen. Suuntanani saaren eteläkärki. Saavuinkin pienelle valkohiekkaiselle rantsulle jonka edustalla Shark Island sijaitsi. Lasit naamalle ja menoksi. Täällä korallit eivät vielä ole mitenkään ihmeellisiä, mutta kaloja kuitenkin löytyi runsain mitoin! Satuin myös näkemään kaksi suorastaan minimalistisen pientä haita! 
Koska monsuunikausi täällä on edelleen päällä, ei ollut yllätys, että viisi minuuttia aikaisemmin vielä sininen taivas täyttyi tummista pilvistä ja yhtäkkiä alkui sataa aivan kaatamalla. Suurimman sateen tauottua lähdin takaisin matkaan. Kaupungilla törmäsin sattumalta Katien ja Ollieen ja suunnittelimmekin tulevien päivien tekemisiä. Hotellille päästyämme varasimmekin huomiseksi koko päivän snorkkelireissun. Kävimme myös Katien kanssa uiskentelemassa auringon laskiessa taivaanrantaan. Emme vieläkään onnistuneet näkemään täydellistä, pilvettömän taivaan auringonlaskua, mutta ehköä vielä joku päivä! 

Babycorn& seafood salad
Alunperin suunnittelimme, että lähtisin Katien ja Ollien kanssa samaa matkaa täältä Bangkokiin, mutta aamulla rupesin miettimään, että voisin jäädä tänne ja suorittaa esimerkiksi laitesukelluksen Open water kortin. Eilen kun juttelimme Tobyn kanssa, kertoi hän, että firmassa jossa hän työskentelee on saaren halvin open water kurssi, joten tänä aamuna kävin poikkeamassa tuolla ja kyselemässä hintoja. 7700BHT(noin 180€) neljän päivän kurssista on totisesti halvin mitä täältä löytyy, ja sanotaan myös, että Taolla on maailman halvin sukeltaa tai tehdä tuo open water kurssi. Niimpä aijonkin huomenna aamutuimaan hurauttaa tonne sukellusfirman pääkallopaikalla ja varailla itselleni kurssin. Niimpä joudun luultavasti yöpymään Bangkokissa 2yötä. Eli lauantaista alkaen päivät tulevat olemaan laitesukellus aiheisia. Joten jos haluan vaikka Ausseissa mennä sukeltamaan isolle koralliriutalle, tulee se tuon kanssa olemaan halvempaa ja odotan innolla, että pääsee paneutumaan uuteen asiaan ja oppimaan uutta. 
Juurikin äsken täällä meni koko saarelta ilmeisesti sähköt, mutta ei mennyt kauaa kun paikka paikoin alkoivat valot taas ilmestymään saarelle. 

Huomisesta siis aurinkoista toivoen nyt ehkä parin korttipelin jälkeen koisimaan ja innolla tulevia päiviä odotellen! 





1 kommentti: