perjantai 11. lokakuuta 2013

From Chiang Mai to Koh Samui, it's beach time!


Kuten lupasin, seuraava posteukseni tulee etelästä. Täällä sitä istutaan Koh Samuin Bophut- rannalla, pienen bungalowi kylämme ravintolassa, Katien ja Ollien kanssa, joihin tänään tutustuin, heistä kuitenkin myöhemmin.

Trekin jälkeisen kaupungista paluusta aiheuteneen kulttuurishokin jälkeen mietin, että lähtisin saman tien etelään rantsuilemaan, mutta iltapäiväisen kaupungilla haahuilun jälkeen päätin jäädä vielä päiväksi, taikka kahdeksi. Jokin siinä kauniissa vaaleanpunaisessa, auringonlaskun valossa






pienillä hiljaisilla kuvilla aukaisi silmäni ja halusin tutustua tähän mieleniintoiseen kaupunkiin lisää. Niimpä seuraavana aamuna raahauduin kaupungille rinkkoineni ja pakaaseineni etsimään hotellia. Päädyin pienellä sivukujalla sijaitsevaan sympaattiseen, uima-altaalla varustettuun hotelliin, vaivaisella 400BHTllä (n. 9e) yöksi tuulettimella varustetun huoneen.

Loppuenlopuksi tykästyin pohjoisen helmeen niin, että päätin yöpyä vielä yhden yön ja sain varattua lennot Koh Samuille perjantai iltapäiväksi. Yhtenä iltana olin kävelemässä vakkari katukojultani kotiin kun tuttu nainen ilmestyi takaani ja sanoi tunnistaneensa minut. Kyseessä oli irlantilainen nainen kenet tapasin Bangkokissa lounaalla. Mikä sattuma täytyy olla, että hänen etelä Thaimaan reissu oli mennyt ketuille ja sattui juuri samaan aikaan kävelemään samalla kadulla. Niimpä vaihdoimme kuulumiset ja päätimme mennä rentoon rooftop- hippibaariin, jossa olin jo aikaisemmin illalla käynyt yhdille. Tuohon päivään asti olin pysynyt täysin vesi, hedelmäsmoothie, cockis linjalla, mutta tän baarin löydettyä päätin poiketa linjalla. Se oli varmasti ensimmäinen ja viimeinen kerta täällä, koska yksi drinkki maksaa keskimäärin 150BHT ja saan aika luksus lounaan tuolla hinnalla, en ole itseasiassa kertaakaan maksanut noinkaan hurjaa hintaa yhdestä ruokailusta. Joten mielummin syön, kun juon rahani. Baari oli niin täynnä, että aluksi istuimme keskellä lattiaa ilman minipöytää, mutta myöhemmin saimme pöydän. Tutustuimmekin viereisen pöydän pariskuntaan, jotka osottautuivat myös irlantilaisiksi maailmanympäri matkalla oleviksi. Siinä siis kolmen irkun kanssa viettelin varsin viihteellistä iltaa. Muitten ilta jatkui kun päätin yhden maissa lähteä käppäilemään kotiin. Irkku parisunta on samoihin aikoihin Ausseissa kun minä, joten saatan nähdä heidät uudestaan siellä jos samoilla alueilla pyöritään.

Kaiken kaikkiaan, osottautui Chiang Mai erittäin kauniiksi, vihreäksi, halvaksi ruokamekaksi. Jos pohjois Thaimaahan suuntaa, suosittelen ehdottomasti edes parin päivän vierailua tuolla. Trekkingiä en voi olla vieläkin hehkuttamasta! Itse olisin valmis tekemään pohjois Thaimaan reissun ihan vaan, että pääsisin tuolle trekille uudelleen.


Aluksi ajattelin, että lähden samantien Koh Phangan ille, mutta päätin antaa vielä yhden mahdollisuuden Samuille ja onneksi teinkin, koska hotellissamme tapasin heti aivan mahtavan kaveripariskunnan. He asuvat viereisessä bungalowissa ja jaamme yhteisen terassin. Ollie ja Katie ovat 23 ja 25 vuotiaat opettaja kaverukset Brightonista, Briteistä, aivan mahtava pariskunta, jonka kanssa päädyin illalla night markettiin ja syömään, nyt istumme kaikki kolme rannalla, hotellimme baarissa, he päivittävät omaa blogiaan, minä omaani. Käykää ihmeessä tsekkaan heidänkin blogi www.willethughes.wordpress.com . Hekin ovat maailmanympäri matkalla n. 10kk, seuraavana etappinaan Koh Phangan, joten ei tiedä vaikka jatkaisimme jonkin matkaa yhdessä, mutta varmasti ainakin tapaamme Uudessa-Seelannissa ja Australiassa jossa olemme samaan aikaan. Bungalowi kylämme on aivan ihanan rauhallinen, täällä ei ole lähestulkoon ketään lisäksemme, ranta hotellistamme kumpaankin suuntaan on täysin tyhjää ja vapaata aluetta. Täältä löytyy myös halpaa ruokaa; ostin tänään lounaaksi katukojusta nuudeli-possukeiton joka maksoi 35BHT (0,80€) , ollen täten halvin täällä syömäni ruoka. Joten miksi tarvitsee ravintolaa, posliini astioita ja hopeisia aterimia, kun voi saada törkeen hyvänmakusta safkaa, syödä sen omalla terassilla alle eurolla. Illalla kävimme Ollien ja Katien kanssa läheisessä Fisherman villagessa, eikä enää tarvinnut arvata missä kaikki turistit ovat, koska kapea tie oli niin täynnä ihmisiä, että eteenpäin pääsy oli lähes mahdotonta. Ollie otti mukaansa grillatun maissin, Katie banaani-nutella pannukakun ja minä 50BHTlla (1,18€) Som Tamin, otimme ruokamme ja istuuduimme rannalle pystytettyyn pöytään kuuntelemaan aaltojen kohinaa ja katsoimme taivaalle ilmestyviä elosalmoja. Tätä olin odottanut ja kaivannut niin pitkään.
Khao Soi, Chiang Main erikoisuus















Huomiseksi minulla on pienoiset aikeet vuokrata skootteri ja huristella ympäri saarta, mutta pitää nyt vielä katsoa. Nyt kuitenkin jatkan tästä rauhan nauttimisesta mitä parhaimmassa seurassa.







Vakkari iltaruoka kojuni 

Bophut beach, Koh Samui
Koh Samuin lentokenttämaisemat
Pikku Bungalowini
Nuudeli-possukeittoa lounaaksi 35BHT
Som Tam 








Katie ja Ollie


Iltaruoka rannalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti